Bericht over overstroming op 9 Januari 2020

Overlast van de overstroming gelukkig niet binnen in het weeshuis. Het water kwam tot aan de stoeprand, en ging gelukkig weer zakken na een paar dagen.

 

Bezoek Weeshuis van 26 Juni tot 24 July 2019

Wat wij ervan verwacht hadden is wederom uitgekomen. De ontvangst van de kinderen en zusters van het weeshuis was hartverwarmend. kinderen voor de ramen en in de ontvangstkamer. 

Wat een geweldig gevoel geeft dat toch, de waardering en de blije gezichten van de kinderen en zusters.

Wij hebben de afspraken die we konden maken met zuster Anastasia op de inventarisatielijst gezet en konden daarmee aan de slag.

De nieuwe glijbaan was al eerder besteld en gemaakt, dus dat was nog een kwestie van inplannen wanneer die werd geleverd. Dat kon gelukkig al na een paar dagen.

De eerste wens van de zuster was een wand aan te brengen aan het opslaghok bij de speeltuin. We gingen daarmee aan de slag om materiaal inkopen te doen om dit te realiseren. We hadden o.a framebalken, verf, schuurpapier, kwasten ect, ect nodig. Goed dat we dit door de broer (Ujang) van Isje zelf konden laten doen, want anders waren wij het veelvuldige van de oorspronkelijke prijs kwijt. Na wat meetwerk zat het plan al in elkaar. De ervaring die we hadden van vorig jaar konden wij goed gebruiken om in te schatten wanneer, hoe, wat en wie doet wat. We hebben zelfs een opzichter in dienst genomen voor een jaar die verantwoordelijk is om toe te zien op de spullen , en zelf kleine reparaties te doen. Grotere zaken aan te geven, en voor komende bezoeken eventueel in te plannen als het kan wachten. Zo hopen we meer controle te houden op de spullen en niet ieder jaar eerst alles te repareren, maar meteen met de andere plannen te starten.

 

Een mooi voorbeeld was deze duo schommel, vorig jaar helemaal opgeknapt, maar dit jaar toch weer allerlei reparaties zoals laswerk en verven moeten laten uitvoeren. Het is weer pico bello in orde en de kids hebben er weer plezier van.

Het aanleggen van een voetpad voor het opslaghok was broodnodig. In de regentijd kregen de zusters en de medewerkers vaak vieze voeten omdat ze door op het laatste stuk door de modder moesten lopen , om spullen te maken of te wassen. Nu kan men het laatste stuk over het aangelegde verlengde deel van het voetpad lopen zonder natte voeten te krijgen. We hadden zakken cement en zand inmiddels aangekocht en die werden netjes door het bedrijf met een vrachtwagen gebracht. Deze hadden wij nodig om de diverse speeltuintoestellen in te bedden. Soms was er geen gereedschap die we konden gebruiken, dus moesten wij die maar aanschaffen bij de ACE, een soort Gamma winkel in de Ganderia City mall.

Na de gedane arbeid konden wij in de avond lekker uitrusten en in het zwembad een paar baantjes zwemmen. Heb je echt nodig als je in de volle zon werkt.

We hadden ook nog een heuse voetbalwedstrijd georganiseerd met een uit holland meegebrachte troffee, voor het winnende team. Het team met de gele hesjes bestond uit: Sio, Andrew, Radit, Daniel, Aim en captain Angel. Het team zonder hesjes bestond uit: Tios, Daniël, Stephan, Ben en Erlan met als teamcaptain Eva. Het werd een prachtig wedstrijd met veel strijd, en die eindigde mat gelijk spel 6-6. Dus de beroemde peanlties moesten eraan te pas komen om te beslissen wie de winnaars waren. Uiteindelijk werd het team van Angel de winnaar, met een penaltiereeks van 5-0.

Na de wedstrijd werd genoten van een heerlijk BBQ, waar de kinderen, zusters en alle medewerkers van het weeshuis zichtelijk genoten.

 

Rechts de A-Team onder leiding van Captain Eva

 

 

 

Links het B-team onder leiding van Captian Angel


Opnieuw gepland bezoek aan het Weeshuis op 26 Juni tot 24 July 2019

We hopen in die periode weer veel voor de weeskinderen te kunnen doen, om hun leven zo aangenaam en zinvol mogelijk te maken.